New kid on the block: Chardonnay uit Tsjechië

Chardonnay uit Zuid Moravië

In de golvende heuvels van Tsjechië schuilt een verborgen schat – de majestueuze Tsjechische Chardonnay-druif. Terwijl de wereld de Franse Bourgogne Chardonnay als standaard beschouwt, verdient zijn Tsjechische tegenhanger onmiskenbaar een plaats op het erepodium van de nieuwe wereldwijnen.

Laat mij u meenemen op een leuke trip, waar we de ongeëvenaarde pracht van beide druiven ontdekken en de unieke smaak van de Tsjechische Chardonnay vieren. Bezoek eens Blatnice pod Sv. Antonínkem en zie de wortels van de wijnbouw. Het pittoreske dorpje dat ook wel het Bourgondië van Moravië wordt genoemd, exporteerde al in de 13e eeuw wijn door heel Europa.

Klassiek en wereldvermaard

De Bourgogne Chardonnay, geworteld in eeuwen van traditie, is als een wijdverbreid keurmerk, een kwaliteit op zich.  Elke slok is doordrenkt van geschiedenis, een eerbetoon aan de rijke terroirs van de Franse wijngaarden. Kenmerkende tonen van boterachtige brioche, sappige peren en een vleugje vanille, zijn dan ook het vertrouwde concept van de Bourgogne Chardonnay. Elegantie en finesse, een klassiek symbool van perfectie dat de harten van wijnliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd.

De verborgen schat uit Zuid-Moravië

Maar laten we nu onze aandacht richten op de verborgen parel van Tsjechië – de Tsjechische Chardonnay. Hier, in de betoverende landschappen van Midden-Europa, gedijt deze nobele druif perfect. Het klimaat en de bodems van Tsjechië creëren een perfecte omgeving voor de Chardonnay om zijn karakteristieke smaken te ontwikkelen, en het resultaat is niets minder dan adembenemend.

Bij het proeven van een glas Tsjechische Chardonnay word je geraakt door zijn levendige aroma’s van rijpe perziken, lichte karamel en een subtiele hint van citrusbloesem. Elke slok brengt de frisheid van de regio sterk naar voor. Mineraliteit weerspiegelen de essentie van de terroir. Het is een wijn die een echt avontuur en ware ontdekking is, een uitnodiging om de grenzen van het bekende te verleggen en nieuwe horizonten te verkennen.

Wat de Tsjechische Chardonnay onderscheidt, is niet alleen zijn uitzonderlijke smaak, maar ook het verhaal dat hij vertelt. Hij vertelt het verhaal van passievolle wijnmakers die met toewijding en zorg hun ambacht perfectioneren. Hij vertelt het verhaal van een regio die haar wijntradities eert en tegelijkertijd durft te innoveren en te verrassen. En bovenal vertelt hij het verhaal van een nieuwe era in de wereld van wijn, waarin diversiteit en authenticiteit worden gevierd.

Alles begint bij proeven

Dus laten we klinken op beide grootheden – de klassieke Bourgogne Chardonnay en de opkomende ster van Tsjechië. Kom jij ook het verschil tussen de 2 werelden even ontdekken bij stevie winehouse? Boek jouw degustatie en laat jezelf onderdompelen en overtuigen van something new and exciting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *